hits

Thea Jolina Olsen

Morgenstund har gull i munn

  • 23.10.2015, 12:11


Så langt har dagen vært helt super! Det startet med en kjapp legetime gørrtidlig på morningen, etterfulgt av en god frokost og 30 minutters powerwalk ute i den fine været. Jeg har bestemt meg for å prøve å legge om på kostholdet slik at jeg kan få en bedre hverdag. Ettersom at jeg er ferdig på skolen og har begynt å jobbe, har jeg ikke like mye tid til meg selv lenger. Dette måtte definitivt gjøres noe med, og jeg føler at jeg allerede har fått en god start. Ingenting er vel bedre enn å ha med seg verdens beste følgesvenn på en slik treninsøkt, så lillegutt måtte jo nesten få lov til å bli med der han satt og stirret på meg. Om ikke mange timene er det tid for å dra på jobb, så jeg får vel komme i gang med å fikse meg og lage lunsj.

Hva skal dere gjøre i dag?

My everyday makeup

  • 22.10.2015, 14:18


Tenkte jeg ville vise dere en kjapp gjennomgang av hvordan jeg sminker meg til vanlig og hva slags sminke jeg bruker. Jeg vurderte først å gjøre dette over video, men ettersom at kameraet mitt ikke hadde nok strøm får jeg heller ta det igjen senere.En vanlig hverdagssminke krever få produkter og tar ikke særlig mer enn 10 - 15 minutter. Det er enkle produkter som foundation, pudder, eventuelt solpudder og øyenbrynspenn/pudder for de som bruker det, mascara og eventuelt eyeliner.
Til å begynne med påfører jeg en primer i ansiktet for så å påføre foundation. Jeg har besluttet å holde meg til Mac sine produkter da jeg synes disse produktene egner seg best til huden min og ser naturlig ut. Til deres informasjon bruker jeg Mac sin foundation Studio Sculpt SPF15 som også inneholder solfaktor. Denne påfører jeg i hele ansiktet, i tillegg til øyelokkene da jeg ikke skal bruke øyenskygge.

Foundation: Mac - Studio Sculpt SPF15
Noen velger kanskje å pøfre pudder rett etter foundation, men et lurt tips er å vente til foundation har fått nok tid til å smelte inn i huden da dette vil gi et mer naturlig resultat. Dette pudderet gir ingen farge, men er et mer transparent pudder som har i oppgave å matte ned huden. Ettersom at jeg er lys i huden må jeg ta hensyn til å bruke riktige produkter for å unngå å se skjollete ut. Dette påfører jeg i hele ansiktet og litt mer på de områdene jeg har lett for å bli oljete.

Pudder: Mac - Light, Mineralize Skinfinish
Jeg og som mange andre velger å fremheve øyenbrynene litt ekstra godt. Dette velger jeg å gjøre fordi jeg opprinnelig har lys hud, og med lys hud etterfulger også lyse øyenbryn. Den siste tiden har jeg blitt flinkere på å farge øyenbrynene mine slik at jeg ikke alltid er nødt til å sminke dem. Ved å farge øyenbrynene på forhånd vil øyenbrynshårene se en smule tettere ut når de også får påført sminke. Det skal ikke så mye produkt til før de allerede ser fremhevet ut.


Her ser dere forskjellen på med og uten øyenbrynspudder. Igjen må jeg påpeke at jeg har en lys hud og velger derfor å bruke den lyseste brunfargen slik at ansiktet ikke ser for hardt eller markert ut. 

Øyenbrynspudder: H&M - Nude Eyes Palette
Nå nermer det seg slutten og det er tid for å fremheve litt farge i kinnene. Jeg velger å gjøre dette såpass sent i prosessen slik at både foundation og pudderet har fått nok tid til å smeltes inn i huden og gitt en naturlig glød. Jeg har aldri vært flink med verken solpudder eller kontur generelt, men det som er fint med dette solpudderet er at kosten og pudderet samarbeider bra. Kosten fanger opp litt produkt av gangen slik at du hele tiden har kontroll på hvor mye solpudder du faktisk påfører. Det positive ved akkurat dette er at det vil ta lang tid før du trenger å kjøpe et nytt solpudder, så du sparer mye penger. Påfør solpudderet ca. fra tinningen, ned mot øret og ut i kinnene/på kinnbenet. Gjør dette mange nok ganger til du har fått den fremhevelsen du ønsker.

Solpudder: Mac - Bronzing Powder, Matte Bronze


Til slutt påfører jeg mascara, og her er et lite tips: Vi alle kjenner til den gode følelsen av en helt ny, ubrukt mascara? Pass på å ikke bruk for mye mengde med mascara på øyevippene dersom mascaraen er splitter ny. Hvorfor sier du? Jo, nå skal du høre: Ved kjøpet av en helt ny mascara er innholdet betraktelig mye våtere enn ved en brukt mascara. For mye mengde/strøk kan føre til at vippene ser elegante og fine ut med det første, men etter en stund vil vippene bøyes nedover (ved bruk av vippetang først vil dette være til ingen nytte). Det blir tungt for vippene å bære så mye produkt!

Mascara: L'oréal - Volume Million Lashes


Her ser dere resultatet av min hverdagssminke, naturlig og fint!

Hva synes dere?

Høst inspirasjon

  • 21.10.2015, 21:53


Thea Jolina Olsen

Hei! Mitt navn er Thea og jeg er en jente på 22 år. Jeg er utdannet makeup artist, et yrke jeg er stolt av å kunne bære. Her vil jeg hovedsakelig skrive mest om sminke og skjønnhet, og selvfølgelig alt annet jeg snubler over.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no